Bitkisel Ürün ve Sera Sigortaları
Gece gündüz demeden çalışıp uğraştığınız, gözünüz gibi baktığınız hasadınızın hiç beklemediğiniz bir anda meydana gelebilecek doğal afetler* sonucunda zarara uğramasını elbette istemezsiniz. Peki başınıza gelmesi halinde, elinizin altında sizi rahatlatlatacak bir güvencenizin olması içinizi bir nebze olsun rahatlatmaz mı? Gelin siz de Ayaz Coşkun Sigorta farkıyla size uygun ürünümüzü seçin, emeğinizi koruma altına alın! Üstelik devlet desteği ile! Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Sera Sigortası * Teminat kapsamında belirtilen doğal afetleri kapsamaktadır.
Teminatlar
Aşağıdaki nedenlerden kaynaklanan miktar kaybı teminat kapsamındadır:
Dolu
Fırtına
Hortum
Yangın
Heyelan
Deprem
Sel ve su baskını
Ayrıca aşağıdaki teminatlar isteğe bağlı olarak sigorta kapsamına alınabilmektedir:
Meyvelerde Don riskinin neden olduğu Miktar Kaybı
Meyve bahçeleri ve bağlarda, Dolu Ağı ve Örtü sistemleri
Yaş meyve, sebze ve kesme çiçekler için doludan kaynaklanan kalite kaybı
Sıkça Sorulan Sorular
Bitkisel Ürün Sigortası'nda, poliçede yazılı primin %50'si devlet tarafından karşılanmaktadır. Meyve ürünlerinde, Dolu Paket Teminatı'na ek olarak don teminatı alınmış ise, sadece Don Teminatı'nda primin 2/3'si devlet tarafından karşılanır. Diğer Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nda ise, poliçede yazılı primin %50'si devlet tarafından karşılanmaktadır.
Bitkisel ürünler için Çiftçi Kayıt Sistemi güncelleme işlemleri; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlükleri’nde yaptırılmaktadır. (Güncelleme işlemlerinin her yıl yaptırılması gerekmektedir.)
Seralar için; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlükleri’nde Kontrollü Örtü Altı Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırılmaktadır.
Su Ürünleri için; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlveya İlçe Müdürlükleri nezdinde tutulan Su Ürünleri Kayıt Sistemi’nde kayıt ve güncellemesi yapılmaktadır.
Hayvan kayıt güncellemeleri; TÜRKVET'te kayıt ve güncellemesi yapılmaktadır.
Süt Sığırları ve Mandalar; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden ve/veya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl veya İlçe Müdürlükleri’nde kayıt ve güncellemesi yapılmaktadır.
Erkek Besi Sığırları ve Mandalar; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl İlçe Müdürlükleri’nde kayıt ve güncellemesi yapılmaktadır.
Küçükbaş Hayvanlar (koyun, keçi, koç ve tekeler) için; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl İlçe Müdürlükleri’nde kayıt ve güncellemesi yapılmaktadır.
Bizi Arayın Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz. Size her zaman yardımcı olmaktan büyük bir mutluluk mutluluk duyarız.
Bize her zaman ulaşabilirsiniz.